Breng je innovatie verder met de Scale Innovation Award 2024!

Innovaties stimuleren én een podium geven. Dat is waar de Scale Innovation Award op 11 maart 2024 om draait. Ondernemers uit de regio Drechtsteden, Gorinchem, Hoeksche Waard en Molenlanden kunnen hun innovatie vóór 21 december 2023 aanmelden via de website. Waar moet een innovatie aan voldoen om kans te maken op de Scale Innovation Award? Leo Stehouwer (juryvoorzitter) vertelt meer over de geldende criteria en categorieën. En waarom jij deze kans als ondernemer niet moet laten schieten!

Jurylid Leo

Vanuit welke rol ben jij juryvoorzitter bij de Scale Innovation Award 2024?
“Inmiddels ben ik ruim drie jaar voorzitter bij het Masterplan Techniek in Zuid-Holland. Hier werken onderwijs en bedrijfsleven samen om te zorgen voor goed opgeleide vakmensen in de sectoren elektrotechniek, installatietechniek en metaal. Daarnaast heb ik een brede ervaring op technisch vlak en verzorg ik diverse opleidingen en trainingen op technisch gebied, onder andere bij het Da Vinci College. Ik weet dus goed hoe het werkt in het bedrijfsleven én het onderwijs. Deze ervaring neem ik mee in mijn rol als juryvoorzitter voor de Scale Innovation Award.”

Kun je meer vertellen over de samenstelling van de jury?  
“De jury bestaat in totaal uit dertien leden. Dit betreft een mix van onder andere HR-professionals, technische experts, professionals uit het onderwijs en oud-winnaars van de Scale Innovation Award. Door ieders kennis en kunde samen te brengen, zijn we als volledige jury in staat om de innovaties kritisch te beoordelen en een gedegen advies te geven.”

Waar let je op bij het beoordelen van een innovatie?
“Allereerst moet de innovatie vallen onder één van de categorieën: Smart Industry, Energietransitie, Human Capital of Zorg. Daarnaast zijn de vastgestelde criteria maatgevend. Hoeveel kans heeft de innovatie bijvoorbeeld om te slagen in de markt? Ook beoordelen we de innovatie bijvoorbeeld op het financiële-aspect. Naast de ‘harde criteria’ speelt ook de presentatie rondom de innovatie een belangrijke rol. Hoe presenteren ondernemers hun innovatie en investeren zij voldoende tijd om de boodschap goed over te brengen? Dat nemen we ook mee in de beoordeling. Het is ook een stukje beleving.”

Kun je meer vertellen over het beoordelingsproces van de Scale Innovation Award (de juryprijs)?
“Ondernemers kunnen hun innovatie aanmelden tot 21 december. Hierna worden de genomineerden vastgesteld. De juryleden worden onderverdeeld in duo’s om de verschillende bedrijven te bezoeken en de innovaties te beoordelen. Hierna hebben we een gezamenlijk beraad, waarbij we de innovaties ranken. Op basis van alle rapportages kiezen we een winnaar, die de juryprijs in ontvangst mag nemen tijdens de Scale Innovation Award. De uitkomst blijft echter spannend tot het laatste uur. We nemen de presentaties van de ondernemers namelijk ook mee in de beoordeling. Tijdens het event in de Duurzaamheidsfabriek komen we voor een laatste keer met alle juryleden bij elkaar en maken we een definitieve keuze.”

Waarom is het organiseren van de Scale Innovation Award volgens jou van belang?  
“De Scale Innovation Award is nodig om aan te geven welke innovaties er in de markt zijn. Er zijn nog heel veel mooie innovaties verborgen in de regio’s.  Technische ondernemers werken vaak wat meer op de achtergrond. Met de Scale Innovation Award krijgen zij de kans om hun innovatie te presenteren aan een breed publiek. Daarnaast is het voor de toekomst van de regio van belang om innovaties te blijven stimuleren. Door initiatieven als deze blijft de motor voor innovaties draaien. Ook door de koppeling te maken met het onderwijs, kun je leerlingen motiveren om in bepaalde vakgebieden te werken, doordat zij een beter beeld krijgen van een bedrijf en de sector.”

Waarom raad je ondernemers aan om deel te nemen aan de Scale Innovation Award?
“De netwerkfunctie is gigantisch belangrijk voor ondernemers. Op deze manier kun je verbinding leggen met belangrijke personen en partijen. Tijdens de Scale Innovation Award zijn er bijvoorbeeld mensen aanwezig vanuit bestuurlijke hoek, maar ook andere ondernemers, directeuren en studenten. Hier heb je echt de koppeling tussen bedrijfsleven, onderwijs en overheid. Ook de publiciteit voorafgaand aan het event speelt mee, om de innovaties in de schijnwerpers te zetten. Bovendien krijgt de winnaar van de Scale Innovation Award de kans om de innovatie te presenteren aan een breed publiek tijdens het evenement 'ZIE 2024’ van Hi Delta, in de Van Nelle Fabriek. Op deze manier kan de innovatie echt voor het voetlicht komen.”

Aanmelden

Bedrijven met een unieke innovatie, die potentie heeft om de regio te veranderen in één van de benoemde categorieën, kunnen zich aanmelden via een online aanmeldformulier. Het programma en meer informatie over het event worden op een later moment gedeeld.

MELD JE AAN

Meer informatie

Meer informatie over de Scale Innovation Award 2024 is te vinden via de website. 

BEKIJK DE WEBSITE

Neem voor aanvullende vragen contact op met projectleider Arie van den Herik: arie@scale-innovationaward.nl / 06 51508417.

Lees ook:

Leerparkpromenade 50,
3312 KW Dordrecht

arie@scale-innovationaward.nl
06 - 51 50 84 17

© SCALE Innovation award - Duurzaamheidsfabriek

Privacyverklaring    /    Ontwerp en realisatie: Impuls Ontwerpt