Kandidaten 2024

Dit waren de kandidaten van de Scale Innovation Award 2024!

Filter op categorie

10XL

Categorie: Smart Industry

10XL

10XL is een specialist op het gebied van grootformaat additive manufacturing met gerecyclede plastics. Ze vervaardigen circulaire schepen, bruggen en buitenmeubilair tegen verminderde kosten en met een kortere doorlooptijd. Het team ontwerpt en bouwt in-house machines, slicers en materialen. Zo hebben zij bijvoorbeeld samen met Holland Shipyards voor de productie van een onbemande, 3D-geprinte veerboot van 9 bij 4 meter voor de Olympische Spelen in Parijs gezorgd.

Kensan BV

Categorie: Smart Industry

Asset Health Monitor

De Asset Health Monitor, een integratie van machine learning en asset management, is een nieuwe innovatie van Kensan. Klanten van Kensan krijgen hierdoor real-time inzicht in de conditie van hun Assets. Ook ontstaat er voor het eerst een brede toepassing voor predicatief onderhoud. De Asset Health Monitor is ontwikkeld voor de industrie om een goed beeld te krijgen van de technische staat van complexe fysieke assets en van de productiekwaliteit. 

Aquapeak ultimate waterfilter inclusief standaard 6 liter zuiverwatertank exclusief kraan

Categorie: Start-up

Aquapeak waterfilter-apparatuur

Het Nederlandse leidingwater is helaas niet meer het beste en schoonste ter wereld. Aquapeak zuivert en vitaliseert leidingwater 90-99,9% en biedt de mogelijkheid om thuis, praktisch en betaalbaar, drinkwater te tappen 'gewoon' uit een kraan op het aanrecht. Echt Zuiver Water dat qua samenstelling, smaak en beleving vergelijkbaar is met zuiver, vitaal bergwater. 

Beroepentuin

Categorie: Human Capital

De Beroepentuin

Veel mensen die graag willen werken, staan nu nog aan de kant. De arbeidsmarkt staat ver van hen af. Hoe kunnen wij hen laten meedoen? Hoe bieden wij hun kansen? Hoe zorgen wij dat zij hun talenten ontdekken? Het antwoord: initiatieven als de Beroepentuin. Zij leiden mensen in korte tijd op voor een baan in bouw en techniek. Door de energietransitie te verbinden aan werkgelegenheid krijgen deze mensen snel een kans op een baan en verdere ontwikkeling van hun zelf. 

Blauwe Bagger

Categorie: Start-up

Blauwe Bagger

In Nederland hebben we elk jaar te maken met een overschot van 40 miljoen kubieke meter bagger. Het bedrijf 'Blauwe Bagger' wil deze vervuilde bagger innoveren door het te scheiden in bruikbare stromen zoals zand, slib, organisch materiaal en niet-organische fracties. Deze gescheiden baggerstromen kunnen dan worden gebruikt als waardevolle grondstoffen in de Grond-, Weg- en Waterbouw (GWW) en de gebouwde omgeving, in plaats van simpelweg als afval te worden behandeld.

DHPS

Categorie: Energietransitie

HydroTop

In de bestaande bouw, of in nieuwbouwprojecten kunnen ‘lastige situaties’ voor toepassing van warmtepompen ontstaan. Juist voor deze situaties, maar ook voor opdrachtgevers die van eenvoud houden, is de HydroTop ontwikkeld. Wilhard Oldengarm bedacht de HydroTop, een innovatieve dak-inbouwoplossing voor lucht-waterwarmtepompen. Snel te installeren, geluidswetgeving-proof, ruimtebesparend & recyclebaar. Ideaal voor renovatie en nieuwbouw.

Energievolutie

Categorie: Energietransitie

EMRA box (Energie Monitoring Registratie en Analyse)

De bestaande werktuigbouwkundige installatie, voor zowel collectief als wel individueel worden niet bewaakt op gebied van prestaties en werking. Vanuit Europese wetgeving gaat er meer sturing en controle komen op prestaties van werktuigbouwkundige installaties. De EMRA Box wordt gelanceerd als antwoord op strengere wetgeving vanaf 1 januari 2024.
De EMRA Box biedt inzicht in de prestaties van werktuigbouwkundige installaties. Het draadloze systeem verzamelt gegevens, van energie- tot waterverbruik en klimaatmetingen, om bewoners te informeren en energiebesparing te bevorderen. 

VDL

Categorie: Energietransitie

Energie transitie en duurzaam vervoer

VDL RPI Metaal maakt onderdeel uit van de VDL Groep. Samen met VDL Bus & Coach draagt VDL RPI Metaal bij aan de ontwikkeling en bouw van de nieuwe generatie bussen binnen de VDL Groep, hèt antwoord op de uitdagingen van het openbaar vervoer van morgen. Waar de afgelopen jaren ‘Aiming for Zero’ de ambitie was, is zero emissie nu inmiddels de norm voor de leefbare stad. Dit vraagt om nieuwe technologieën en een andere manier van denken. VDL’s nieuwe Citea busconcept brengt oplossingen zonder compromissen.

Batterijen in de vloer, een composiet zijwand uit één stuk, slim energiemanagement, een uitgekiend klimaatsysteem en een ergonomische chauffeursomgeving. Met deze vijf belangrijke innovaties introduceert VDL Bus & Coach het nieuwe generatie Citea productgamma, bestaande uit 4 lengtevarianten en 5 types.

KNAP

Categorie: Smart Industry

Flexibel koppelstuk door 3D-printtechniek

In de industrie worden veel veiligheidsstrips en knelbeveiligingen gebruikt voor "rechte" situaties zoals CNC-machines en overheaddeur heftafels. Vanuit de markt is er vraag naar cirkelvormige toepassingen, en daarvoor hebben wij een flexibel koppelstuk ontwikkeld met behulp van 3D-printtechnieken. Momenteel is één model in productie, en we onderzoeken verdere verbeteringen en mogelijke andere toepassingen, zoals een koppelstuk in een hoek van 90 graden. Deze oplossing maakt het nu ook mogelijk om ronde objecten te voorzien van knelbeveiligingen.

Kangaroo BV

Categorie: Smart Industry

Ingenious jumping to smarter logistics

Kangaroo weet door geavanceerde software en hardware in combinatie met een goed proces de indirecte kosten drastisch te verlagen bij organisaties met een terugkerende voorraad vraag. Vaak gaat dit om laagwaardige producten van veel leveranciers in grote hoeveelheden beschikbaar op honderden tot duizenden locaties binnen een organisatie.

Luchtbrigade fiets vierkant qaxz20b8999kx4jt8e50ii2ayzyw97fdn435b8wbpc

Categorie: Start-up

Luchtbrigade

Of je nu veel of weinig rijdt, het is goed om regelmatig je banden op te pompen. Maar de meeste Nederlanders doen dit veel te weinig, bijvoorbeeld pas als de sensor in de auto het aangeeft. De Luchtbrigade biedt dit als dienst aan voor bedrijven. Ze komen elke maand langs bij klanten om de aanwezige auto’s weer op de juiste bandenspanning te zetten. Daarmee wordt bespaard op brandstofverbruik en bandenslijtage. Hierdoor besparen klanten zelfs meer geld dan dat de dienst kost. Zo maakt niemand extra kosten en is er brandstof en daarmee CO2 bespaard. 

Papercooler nieuws

Categorie: Energietransitie

De Papercooler

De Papercooler is een duurzaam alternatief voor de traditionele koelverzendbox van piepschuim of tempex. En niet alleen het product zelf is duurzaam. Ook de assemblage bij Qudoos Packaging door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt maakt de Papercooler dé verantwoorde keuze.  

LexLab

Categorie: Human Capital

Story-based workshops en trainingen voor ontwikkeling van 21st century skills

Het Lexlab is een plek voor vernieuwende onderwijsprojecten op het gebied van technologie, kunst, cultuur, en burgerschap. Lexlab biedt story-based workshops, projecten, en trainingen die 21st century skills bevorderen. Denk aan: creativiteit, probleemoplossend denken, computional denken en digitale vaardigheden. In samenwerking met onderwijs, overheid en ondernemers streven we naar een generatie die goed voorbereid is op de toekomst.

Van Os

Categorie: Energietransitie

Zonnepanelen boven fruitbomen

Fruithandel van Os zorgt voor beschermende steun van fruitbomen met geïntegreerde zonnepanelen. Dit systeem dient om fruitbomen te beschermen tegen wisselende weersomstandigheden en tegelijkertijd energie op te wekken. Het biedt oplossingen voor nachtvorst, intense zon, hagelbuien en vermindert het gebruik van bestrijdingsmiddelen. De innovatie zorgt voor fruitteelt en energieopwekking in één.

Meer weten?
Met vragen kun je contact opnemen met projectleider Arie van den Herik
via 06-51508417

Leerparkpromenade 50,
3312 KW Dordrecht

arie@scale-innovationaward.nl
06 - 51 50 84 17

© SCALE Innovation award - Duurzaamheidsfabriek

Privacyverklaring    /    Ontwerp en realisatie: Impuls Ontwerpt